top of page

Blog

Benefice "Úsměv anděla"

FOTOGRAFIE z benefice ZDE: https://www.zonerama.com/Link/Album/916993

V sobotu 19.9.2015 proběhla v areálu golfového klubu Snail benefice na podporu malých i větších dětí

nemocných zákeřnou nemocí rakovinou. Myšlenka na tuto akci se zrodila nejprve v hlavě Hanky Mikolandové, která chodila za Peťou a velice si ho oblíbila. Název „Úsměv anděla“ také vymyslela a navrhla. Inspirací pro tuto a další podobné akce byla naprosto nezištná pomoc Nadace onkoláčků, založené a vedené Lenkou Klasnovou a Šárkou Osvaldovou. Tato nadace pomáhala a pomáhá dětem s onkologickým a jiným těžkým onemocněním a pomáhala i malému Peťovi a jeho mamince a bráškovi Maxíkovi. Přípravy této akce byly obestřeny neznámem. Nikdo z nás neměl doposud s podobnou akcí pražádné zkušenosti. Nápady se rodily postupně. Nejprve byla vyřešena otázka legislativy a golfový klub Snail vzal na sebe zodpovědnost za finanční stránku. Do svých stanov si vymínil pořádání benefičních akcí za výše uvedeným účelem a založil transparentní účet

http://www.kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line-informace/transparentni-ucty/294557823-obcanske-sdruzeni-golf-snail-klub-uholic/detail-uctu-1150927490287.shtml, aby se každý, kdo přispěje, mohl na vlastní oči přesvědčit, že peníze, které takto byly získány, byly použity opravdu k danému účelu. Potom každý přiložil ruku k dílu, oslovil své kamarády a známé a vzniklo tak úžasné společenství přátel golfu, fotbalu a sportu vůbec, umělců, podnikatelů a dobrých lidí. Dokonce i příroda se s námi skamarádila a připravila nám úžasný podzimní (snad i skoro letní) den.

Neuvěřitelné se stalo skutečností. O dobrou náladu, úžasnou atmosféru a poskládání programu se velice profesionálně zasloužil moderátor (bez mzdy) PETR VOJNAR.Prvním bodem programu bylo krátké vystoupení místostarostky Úholiček (do katastru této obce spadá driving range Snail) PETRY STUDECKÉ.Následovalo vyhlášení výsledků turnaje o mistra klubu, který probíhal od ranních hodin a kterého se zúčastnila i JITKA VALENTOVÁ (SYNOT) se svým synem JAKUBEM SMOLINSKÝM.

Pak následovaly nejdramatičtější okamžiky odpoledne a to dražby darů. Jako první se dražil obraz „Andělský úsměv“ malířky MARTINY KONVIČKOVÉ, který namalovala přímo pro Peťu.Byla to velice napínavá dražba a konečná částka, která poputuje na transparentní účet se vyšplhala na neuvěřitelných 20.000,- Kč. Obraz vydražil LUBOŠ MAREŠ, člen golfového klubu, sponzor SPG tour a majitel Bestreality. Pro uvolnění napětí zahrála část skupiny VOMACLEE.

Následovala dražba karikatury Peti od známého karikaturisty MILANA KOUNOVSKÉHO, který k tomuto obrazu ještě navíc přihodil 2.000,- Kč. Napjatě se svým vnukem MATIÁŠEM pozoroval dražbu, která rovněž hýbala nervy všem přítomným.

Nakonec karikaturu vydražil jednatel firmy KPCS JAN KOŘÁN S TONÍKEM za naprosto neuvěřitelných 22.000,- Kč.

Oba dražitelé věnovali vydražená díla klubu, aby byly umístěny v klubovně a připomínaly tuto velkou a úžasnou akci. Napětí opět uvolnilo vystoupení členů skupiny Vomaclee.

Třetí dramatickou akcí se stala dražba kopaček, které věnoval známý fotbalista TOMÁŠ KALAS.I tato dražba nepostrádala na dramatičnosti a nakonec kopačky získal JIŘÍ MÁDL se synem VOJTĚCHEM.

Rovněž tito dražitelé se rozhodli svůj úlovek zanechat v klubovně Snail a to i přes to, že mohl zdobit klukovský pokojíček. Ani další program nepostrádal na dramatičnosti a nesl se v duchu solidarity.

Ředitel firmy DIXI DAVID KOPECKÝ předal šek na 8.000,- Kč Lence Klasnové pro Nadaci onkoláčků.

Firma DIXI dodala pro VIP záchody a musíme uznat, že bez tohoto zařízení se žádná pořádná akce neobejde.

Mezi tím doběhli zástupci akce „Běh pro „Úsměv anděla“, pořádaný spolkem LOS (Libčický občanský spolek), v čele se SIMONOU ŠÍMOVOU, aby předali svůj podíl v podobě 44 ks dudlíků.

Na závěr pro Peťánka na housličky zahrál PROKOP LAMSER. Odpoledne ozdobila svojí účastí i BÁRA KODETOVÁ, která byla mamince Péti po celou dobu jeho nemoci rovněž velkou oporou.Pozadu nezůstali ani prodejci, kteří přislíbili podíl z prodeje svých výrobků na této akci. Jsou to nakladatelství HERRMANN & SYNOVÉ, zastoupené Aramem Herrnmanem,SVATOVÍTSKÁ DÍLNA – keramické šperky, zastoupena Ivetou Bínovoua firma BLACK-Ox – indonéský nábytek, který mimochodem velice dobře zároveň posloužil pro posezení účastníků a kterou zastupoval sám vlastník ZDENĚK UNGRÁT se synem ADAMEM.

Podíl ze zisku z prodaných obrazů rovněž přislíbila malířka Mirka Oberreiterová, která své dílo bude vystavovat dne 25. A 26. 9. 2015 v sále Obecního úřadu Úholičky. O dokonalou péči o děti a jejich zábavu se postarala ZDENKA KUŠTOVÁ s úžasným programem pro malé i velké děti a která předávala dětem trička od různých sponzorů.O program větších dětí se zasloužil mladý trenér golfu MARTIN LOUŠAa nejen že se ujal ukázky použití výukové sady „golf do škol“, ale i poskytl ukázkové lekce golfu na odpališti.

Na žádné akci nesmí chybět dobré jídlo a pití. O to vynikající jídlo se postarala HANKA MIKOLANDOVÁ,výborné nealkoholické nápoje z vlastních ingrediencí míchal LUBOŠ PETRŽELA.Výborný buřtgulášek dodal JAKUB KOZDERKA.

Úspěch slavil i malý bazárek oblečků, které dostávali od dobrých lidí Péťa s Maxíkem a které nemohli unosit, co jich bylo. Z bazárku bylo na konto připsáno 900,- Kč.Ostatní zbylé věci budou postupně rozeslány do zařízení pro děti, např. Klokánek, kojenecký ústav Krč, komunita Karlov apod.

Celou akci zdokumentovaly profesionální fotografky HANAH BÁRTÍKOVÁ a PETRA SUKOVÁ a také další amatérští fotografové a kameramani.

Všem účastníkům děkujeme a pokud jsme zapomněli někoho jmenovitě uvést, nechť nám odpustí, protože všichni byli úžasní a přispěli dobré věci.

Děkujeme za GSKN Šedinovi


Recent Posts

bottom of page